Tieners  &.  Balanced ACTion coaching

Als tiener of jongere krijg je met nieuwe en soms moeilijke situaties te maken op school, met vrienden, in je vrije tijd of met social media. Er zijn kansen en mogelijkheden. Maar ook pijnlijke ervaringen. Deze kunnen negatieve gevoelens en gedachten oproepen. Je kunt last krijgen van (faal)angst, stress, onzekerheid, piekeren, boosheid, verdriet, verlegenheid of eenzaamheid. Moeilijke situaties zijn onvermijdelijk. Ze horen bij het leven.

Een coach is iemand die je begeleidt en ondersteunt. Je leert nieuwe vaardigheden of verbetert wat je al kunt. Jij bepaalt het doel. Ik kan je een stukje op weg helpen. Binnen Balanced ACTion maak ik gebruik van een nieuwe methodiek; Acceptance and Commitment Therapy (Kort gezegd: ACT) en oefeningen uit de vechtkunst Kung Fu.

ACT helpt je bij:                                                                                                                   

 • het accepteren van pijnlijke ervaringen, moeilijke situaties en verlies.
 • het omgaan met negatieve gedachten en gevoelens
 • aandacht hebben voor wat er echt gebeurt en beter kunnen focussen
 • zicht krijgen op wie je bent; wat je wilt bereiken en hoe je dat kunt doen.

De aanpak van ACT kent verschillende oefeningen; we praten en we doen veel. Samen met jou, kijk ik wat bij jou past en bespreek ik wat je wilt bereiken.

Kung Fu

Ik gebruik oefeningen uit Kung Fu. Daarin ontdek je meteen via je lijf hoe je reageert op uitdagende situaties. Je oefent om stress te herkennen en te hanteren. We oefenen effectieve beweging- en ademhalingsoefeningen waardoor je kalm kunt blijven bij stress, conflicten of andere moeilijke situaties. Het wordt minder druk in je  hoofd en je concentratie verbetert.

Wat heb je aan Balanced ACTion Coaching?                                                                               

 • minder last piekeren en beter om kunnen gaan met (faal)angst en stress
 • je kunt lastige emoties beter accepteren zodat ze je minder in de weg zitten
 • je wordt weerbaarder en gaat positiever over jezelf denken
 • ontdek wat voor jou belangrijk is in het leven
 • je persoonlijke doelen stellen en keuzes maken
 • jouw concentratie en focus vergroten
 • je kunt koers vast te houden
 • beter in je vel zitten

Start een coachingtraject

Het coachingtraject start met een kennismakingsgesprek van 45 minuten. Ben je onder de 18 dan overleg ik met jou en je ouders of je ouders bij dit gesprek aanwezig zijn. Tijdens dit gesprek worden vragen, wensen, ervaringen en verwachtingen die je hebt besproken. Zo onderzoeken we waar je tegen aan loopt en welke aanpak het beste bij je past.
Meestal volstaan 3 tot 8 sessies. We kunnen online, buiten of in een coachingsruimte afspreken bij jou in de buurt.

Wat zeggen klanten?

“Ik was letterlijk verlamd van angst. Kon amper lopen, alles zat vast. Dagen, nachten achtereen lag ik te piekeren op de bank. Aleid, je coaching heeft me echt geholpen.
Door het lichaamswerk; staan, ademen en gevoelens toelaten kwam ik meer in mijn lijf. Ik voelde me gezien en kon vertellen zonder dat er een oordeel kwam. Mijn grenzen en mijn eigen verlangens mogen er zijn. Natuurlijk maak ik me soms nog zorgen. Maar ik mag ook plezier maken en aan mijn toekomst werken.”   – James, 20 jaar student –