Stilte retraite
“Verbinding en Verbeelding”

4 dagen Beeldhouwen in hout en Kung Fu Flow

Een 4 daagse retraite van 31 augustus tot en met 3 september waarin we de stilte in gaan. Door in stilte te zijn leren we luisteren naar onszelf. Je maakt verbinding met jezelf, je hoofd, hart en handen in het hier en nu. In deze retraite werk ik samen met beeldhouwster, Anna Hakvoort.
Een unieke combinatie van meditatie in beweging en beeldhouwen.  En verbinding met het hout om zo tot het proces van verbeelden te komen. Van binnen naar buiten.

Aandacht, Adem en Flow

Om met aandacht te kunnen werken is het fijn om in je eigen stilte te komen. Dit doen we door elke ochtend te beginnen met Kung Fu Flow, meditatie in beweging. Centraal staan aandacht, ademhaling en beweging. De bewegingen zijn vloeiend als water en hebben de vitaliserende energie van vuur. Het creëert flow zodat je volledig kunt opgaan.

Beeldhouwen met intuïtie

beeldhouwen

Beeldhouwster in haar atelier

Het beeldhouwen in hout wordt begeleid door Anna Hakvoort. Haar motto is dat een beeld vanzelf ontstaat door goed te kijken, te voelen, de vormen je intuïtie te volgen. Het proces is daarbij net zo belangrijk als het resultaat. Je kunt het werken met hout zien als een ontdekkingsreis waarbij al spelend met het materiaal jouw eigen vorm ontstaat.
Anna Hakvoort is beeldhouwer en geeft al meer dan 12 jaar cursussen beeldhouwen in haar eigen werkplaats en op locatie in binnen- en buitenland (www.annahakvoort.nl).

Locatie 

We zijn in het oude Kapucijner klooster in Velp ( Noord Brabant). Het is een plek die ruimte ademt en waar het nog stil is. Je verblijft daar op basis van volledig pension in een eenpersoonskamer.

Klooster stilte tuin

Klooster tuin

Kosten voor de Stilte retraite Verbinding in verbeelding zijn  € 525,00

Wil je meer informatie of je aanmelden?
Bel gerust
 of stuur een bericht via het contactformulier.