Over de training

Professionals in de zorg krijgen te maken met complexe situaties en emoties zoals boosheid. Dat kan stress of spanning opleveren. Leven of werk zonder stress is niet mogelijk en als de spanning te hanteren is, is het prima. Je bent dan alerter, je motivatie neemt toe. Zelfs je werkplezier kan toenemen omdat je uitgedaagd wordt. Door stress presteer je vaak beter.
Verlies je het overzicht en raak je overspoeld door gedachten en emoties wordt het lastiger.

In deze training oefen je vaardigheden en mindsets om uit deze worsteling te blijven en met meer plezier te werken. Het lijf geeft je signalen als de werkdruk of stress te veel wordt. Door aandachtig te luisteren naar wat je hoofd, je hart en je lijf  je vertelt kun je tijdig reageren op toenemende druk. Stress is niet een probleem van jou alleen. Steeds meer psychiaters en wetenschappers zijn ervan overtuigd dat oorzaken te vinden zijn in de druk van de huidige moderne maatschappij.
Inzicht in interne en externe factoren die stress veroorzaken, helpen om duidelijk grenzen aan te kunnen geven.

Als je met een Vitaal Hart werkt, werk je vanuit jouw waarden. Wat maakt dit werk waardevol voor jou? Waar haal je plezier uit? Kunnen werken vanuit je hart geeft energie. Je creëert veerkracht en kunt makkelijker met stressvolle situaties om gaan.

De training is actief. Leren door ervaren en doen. Dat maakt de stap naar toepassen in je werk en leven makkelijker.

Praktische informatie 

Data: 31 januari Amsterdam Noord,  30 maart Amsterdam Noord, 12 juni Driebergen  Meld je aan voor een van deze data via het contactformulier.

Kosten particulieren € 135,-  ex 21% btw
medewerkers van bedrijven/organisatie € 225,- ex 21% btw
Vroegboekkorting van 15 % bij aanmelden voor 10 december 2019; Je betaald dan resp. € 105,- of € 192,-

SKJ 
De training Omgaan met stress bij werkdruk voor (jeugd)zorg professionals is vanaf 1 november 2019 geaccrediteerd bij het SKJ!  Incompagny trainingen voor teams zijn mogelijk. De training valt onder formeel trainen en levert 9,5 accreditatiepunten op. Je kunt contact opnemen voor meer informatie

Resultaten na de training

 • Je herkent signalen van stress bij jezelf en anderen
 • Je kent impact en werking van stress op je lichaam, je hart en je hoofd
 • Je bent je bewust wanneer je in de vecht of- vlucht modus staat
 • Je hebt vaardigheden om je eigen stress en emotie te hanteren en te verminderen
 • je kent je prioriteiten en kunt je grenzen aangeven
 • Je blijft kalmer en effectiever zelfs bij conflicten
 • Je maakt een persoonlijk plan van aanpak om vitaal en met plezier te werken
 • Je weet wat voor jou belangrijk is in je werk en kunt daaraan vorm geven
 • Je hebt meer veerkracht en draagkracht

Het programma 

  • telefonische intake
  • een trainingsdag
  • zelfstudie
  • twee telefonische coaching sessies.

Wat kun je verwachten?

De stressmonitor
De stressmonitor is een APK voor je werk en je leven. Het geeft je inzicht jouw vitaliteit met betrekking tot  jouw mentale, emotionele en fysieke belastbaarheid. Je maakt een balans op: Wat zijn energielekken en wat geeft energie, voldoening en plezier in je werk?

Kennis over stress, emoties en spanning
Inzicht in de werking van stress en emoties op je lichaam, je denken en je handelen aan de hand van theorie, interactieve ervaringsoefeningen, video en reflectie. Theorie over communicatie bij stress, emoties en conflicten.

Van vechtmodus naar veerkracht
We onderzoeken welke waarden voor jou belangrijk zijn en hoe je deze kunt verbinden met je dagelijkse werksituatie. Daarnaast is er aandacht voor bewustwording van jouw vechtmodus. Wanneer sta jij in de vecht, vlucht of bevriezen modus? Dit doen we aan de hand van oefeningen met je lijf, hart en hoofd. We bespreken aan de hand van praktijksituaties in welke vechtmodus je meestal opereert. Werken vanuit een vechtmodus geeft spanning. In diverse oefeningen ervaar je hoe je stress van jezelf en de ander kunt ombuigen en hanteren. Daarvoor werken we met lichaamsgerichte technieken en verschillende mindsets. Het toepassen van effectieve gesprekstechnieken en begrenzingen aan gedrag vormen een onderdeel van de training.

Vitaliteitplan
Je maakt een persoonlijk vitaliteitplan. Dit is je persoonlijke plan van aanpak waarmee  bij stress, werkdruk en conflicten. In de coaching-sessies na de trainingsdag volgen we jouw vitaliteitplan.

Neem contact op voor praktische informatie over de training 

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief